Arveoppgjør

Når en pårørende har gått bort kan det være greit å få hjelp til det praktiske. La våre advokater ta seg av hele skifteprosessen, de har spesialisert seg på familierett og er kun en telefon unna dersom du har spørsmål eller bekymringer.

fra kr 10990

Vi bistår deg gjennom ethvert ledd i arveoppgjøret slik at du får en bekymring mindre.

Avtal møte med advokat

Skaff deg formuesfullmakt

Som arving er det viktig å skaffe seg oversikt over avdødes formue og gjeld. Til dette trenger du en formuesfullmakt som du får av tingretten. En formuesfullmakt gir tilgang til informasjon om avdødes bankforhold og skatteopplysninger. Når du har fått denne oversikten kan du ta stilling til hvordan dødsboet deretter skal håndteres. 

  • Klikk på "Bestill" og fyll inn kontaktinformasjonen din i skjemaet.
  • Du blir oppringt og kan beskrive saken din.
  • Du vil deretter bli sendt videre til en advokat som har spesialkompetanse på det du lurer på og som vil hjelpe deg videre i saken din.

Ofte stilte spørsmål

Hvorfor utstede proklama?

Hvis du er i tvil om avdøde etterlot seg mer gjeld enn verdier, bør du be tingretten som behandler dødsfallet utstede proklama. Proklama innebærer at alle kreditorer må melde kravene sine innen seks uker. Dersom en kreditor ikke melder inn sitt krav innen fristen vil kravet falle bort.

 

Tingretten utsteder proklama mot et gebyr på kr 2446,- som tilsvarer 2,2 ganger rettsgebyret (2022).

Gjelder proklama alle kreditorer?

Nei, proklama gjelder ikke utenlandske kreditorer, pantekrav- eller skatte- og avgiftskrav.

Hadde avdøde testament?

Det er viktig å avklare om avdøde hadde testament fordi det kan ha opplysninger om hvordan arveoppgjøret skal gjennomføres og hvem som arver avdøde. 

Generations Lowres

Arveoppgjør

Vi bistår deg med ethvert ledd i oppgjøret slik at du får en bekymring mindre. 

Arveoppgjør

Usikker på privat eller offentlig skifte? Hos oss kan du enkelt og trygt bestille telefon- eller videomøte med advokat og få hjelp til å finne den beste løsningen. 

fra kr 10990

Vi bistår deg gjennom ethvert ledd i arveoppgjøret slik at du får en bekymring mindre.

Avtal møte med advokat