Fremtidsfullmakt

Skriv en fremtidsfullmakt med en gratis mal - er det så lurt, egentlig?

Fremtidsfullmakt blomster

Mal for fremtidsfullmakt 

Det er enkelt å finne gratis, nedlastbare maler på internett for å opprette en fremtidsfullmakt. Det kan oppleves som raskt og effektivt og best av alt kostnadsfritt. Det er imidlertid ikke alle maler som hensyntar kravene som stilles til en fremtidsfullmakt. Er du uheldig med hvilken mal du har valgt kan du risikere å sitte igjen med en fremtidsfullmakt som er ugyldig og dermed ikke kan tas i bruk. 

Det er også viktig å huske på at enhver situasjon er unik og standardiserte maler er vanskelig å tilpasse, særlig hvis man ikke har gode juridiske kunnskaper selv. Det kan fort oppstå feil eller at man bommer på noen av lovkravene. Standardiserte maler blir dermed mindre fleksible og som fullmaktsgiver er det ikke alltid man får alle ønskene sine oppfylt, for det skal jo passe for alle

Hva kan egentlig gå galt med å bruke en gratis mal?

Ofte er disse malene utarbeidet av advokater, men likevel er det ikke noe garanti for at den passer nettopp deg.

De som lager disse malene tar ingen ansvar for:  

  • Eventuelle feil
  • Om noe i malen feiltolkes eller er tvetydelig (på tidspunktet den skal tas i bruk kan du ikke lenger forklare hva du engang mente)
  • At malen er juridisk korrekt og at alle formkrav er oppfylt

Tross for at en gratis mal kan virke lokkende kan det likevel hende at det er lurt å betale en liten pris for å sikre seg selv i fremtiden. 

Lexly har løsninger hvor du både kan gjøre det selv i vårt digitale verktøy eller få hjelp av advokat til fastpris.